Superstructure of Horemheb's tomb

The superstructure is about 65 m long and 20 m wide. It is built along an east-west axis and consists of a first pylon, forecourt, second pylon, outer courtyard, statue room flanked by two storerooms, inner courtyard, and three offering-chapels (the central one originally with a small pyramid on the roof). The walls are built in mudbrick. The inner wall-faces had limestone revetment with beautiful reliefs, except for the statue room, storerooms and lateral chapels which had painted scenes on mud plaster and barrel-vaults. The courtyards have peristyles of papyrus bundle columns. Extensive remains of the wall-reliefs have been preserved, especially in the entrance to the statue room and all around the second courtyard. The latter represent Horemheb being rewarded by Tutankhamun with the gold of honour (part of this scene is now in Leiden), rows of prisoners, scenes from the army camp, and funerary rites.