Restoration

In 2009, the reliefs from the tomb were temporarily protected by covering them with sheets of plastic and tarpaulin and refilling the chapel with clean sand. In 2010, a protective shelter was constructed around the tomb chapel. The main reason for doing this was to allow the stela of Tatia and a block from the doorjamb of the chapel to be reinstated in their original positions. The new shelter was constructed out of limestone rubble from the site, laid in lime mortar and plastered with a lime render internally and externally. Some of the missing blocks in the floor of the chapel were also replaced, and the entry fa├žade closed with a tripartite steel mesh screen with a central door. The roof structure of the shelter was made of timber, with a bitumen sheet isolation and 10cm of white cement mortar above, laid to fall to the rear of the chapel.