Ancient Egypt Pub Quiz 2017

 

UITSLAG PUBQUIZ 2017

Team
Score
 
jxmw-sk 102 1e prijs
smsw iqr 98 2e plaats
Team Toetanchamon 95 3e plaats
De Philaestijnen 86  
fnD Hb 79  
Nomen nescio 77  
Quiziption de l'Égypte 73  
Malesh 70  
irp Hnq.t 63  
De Woestijnratten 56  
Piramidioten 54  
Pyramidiots 53  
Ra'palje 52  
Archaeologists Anonymous 48  
Meditraantjes 44  
De optimisten 27  
Stevin girls 24  
Heroglyphics 24  
Cock Vlugt 21 troostprijs

 

Foto's

Enkele foto's en opmerkelijke antwoorden staan op deze pagina

Meer foto's van de avond staan op onze Facebook-pagina (openbaar album, inloggen niet nodig).

 

ORIGINAL ANNOUNCEMENT

On Thursday 18 May 2017 the fourth edition of the 'Enige Echte Egypte Pubquiz' will take place at the National Museum of Antiquities, Leiden, organised by Friends of Saqqara.

The pub quiz will be held in Dutch.

More information and registration: www.rmo.nl/egyptepubquiz2017


Pubquiz 2016
Pubquiz 2014

 

Enige Echte Egypte Pubquiz

De vierde 'Enige Echte Egypte Pubquiz' vindt plaats op donderdag 18 mei 2017 in het Rijksmuseum van Oudheden. De quiz neemt u mee naar de tijd van farao's, met vragen over piramides en hiërogliefen, maar ook moderne cultuur zoals mummiefilms.

De 'Enige Echte Egypte Pubquiz' wordt georganiseerd door Friends of Saqqara in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden, de Universiteit Leiden, Mehen en Huis van Horus. De quiz wordt gepresenteerd door Rita van Oosterhoud en Vincent Oeters.

Café in de Tempelzaal

Bij een pubquiz hoort natuurlijk een hapje en drankje - de Tempelzaal van het museum doet deze avond dienst als café! Het egyptologische niveau wordt bewaakt door een deskundige jury. De winnaar(s) en grootste verliezer(s) van de pubquiz kunnen rekenen op een mooi prijzenpakket. Graaf uw kennis over het Oude Egypte op en doe mee! Deelnemen kan individueel of in teamverband.
Tijdens de quiz zijn de museumzalen gesloten.

Grootste Egypte-kenner van het land

Tijdens de Enige Echte Egypte Pubquiz strijdt u om de titel 'grootste Egypte-kenner van de Lage Landen'. De quiz test de kennis van de deelnemers op het gebied van de oud-Egyptische taal, kunst, religie, geschiedenis en archeologie. Ook zijn er rondes over beroemde museumstukken, Egyptomania, Koninginnen van de Nijl en het grafveld van Saqqara. De vragen worden mondeling gesteld en schriftelijk beantwoord op speciale antwoordvellen.

Teams

U kunt meedoen met een team van maximaal vier personen. Individueel aanmelden en op de avond zelf bij een team aansluiten kan natuurlijk ook. Het winnende team verdient niet alleen de prestigieuze titel, maar ook een feestelijke prijs. Het verliezende team krijgt ter aanmoediging een leerzame prijs met een knipoog.

Dit spektakel bijwonen zonder angst voor de laatste plaats op het scorebord? Dat kan ook: toeschouwers zijn meer dan welkom. Zowel deelnemers als toeschouwers wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden. De organisatie zorgt ervoor dat uw tafeltje in de Tempelzaal voor u gereserveerd is.

Waar en wanneer